Salonul de Folk & Blues Bacău 2019. Punct și de la capăt…

  • Postat de: Iulia
  • Category: Stuff

Talal Hamad este un nume respectat și îndrăgit în zona muzicii folk. Poate suna ciudat… un sirian îndrăgostit de limba română, de poezia ei și, mai apoi, de poezia pusă pe acorduri dar… așa stau lucrurile. La fel de ciudat sună și un… sirian care sprijină și promovează muzica folk. La restaurantul său, Villa Borghese, la fiecare sfârșit de săptămână sunt concerte cu interpreți și trupe românești sau din Republica Moldova. De asemenea, o dată pe an organizează Salonul de Folk & Blues, la Bacău. Ultima ediție s-a încheiat week-end-ul ce tocmai a trecut.

La Salonul de Folk & Blues 2019 au urcat pe scenă artiști consacrați, dar și tineri aflați la început de drum: Adrian Beznă, Marcel și Mihaela Bălan, Codruț Beleaua, Cătălin Stepa, Cristi Dumitrașcu, Lică și Cristina Chițcan, Cosmin Vaman, Daniel Iancu, Daniel Făt, Dana Florian, Daria Boghean, Emerich Imre, Eugen Avram, Fără Zahăr (Bobo Burlăceanu și Bobi Dumitrașc), Florin Thomis, Virgil Gospodaru, Iulian Cîntea, Ionel Erimia, Krypton (Eugen Mihăescu și Aurel Dincă), Lucian Turcu, Marius Matache, Marius și Tatiana Ojog, Marius Bațu, Maria Gheorghiu, Mircea Rusu Band, Mircea Vanka, Nidal Ștefan, Nicu Nicușor, Nicu Zotta, Neica Trandafir, OCRU (Doru Pitariu și Adrian Mărgineanu), Paul Tihan, Radu Comănescu, Sînziana Ailenei, Ștefania Iacob, Școala Veche (Cristi Corcioveanu, Cezar Popescu, Liviu Ciulei și Taz), Vali Petcu și Vocelis Grup.

A fost o ediție care a demonstrat că cei care susțin că folk-ul e în moarte cerebrală se înșeală. Ba, mai mult, folk-ul începe să iasă din zona aceea de lălăială sterilă, de două strofe și-un refren multiplicate la nesfârșit. Folk-ul este ascultat nu doar cu urechile nostalgiei, ci și cu acea deschidere pentru mesajul actual și sonoritățile noi. Poezie bună și foarte bună se scrie și acum. S-a auzit att de frumos de pe scena de la Bacău.

,,Am așteptat câteva zile după încheierea celei de-a IV-a ediții a Salonului de Folk & Blues Bacău 2019, sperând să scriu aceste rânduri fără emoțiile care m-au stăpânit în timpul evenimentului. Dacă emoțiile mi-au mai trecut, în schimb mi-a rămas în suflet bucuria din cele trei zile în care am fost împreună cu voi, dragii mei prieteni, și cu muzica sufletului nostru.

Bucuria este chiar mai mare față de anii din urmă, pentru că această ediție a fost una specială. Vă mărturisesc acum, când totul s-a încheiat, că am avut momente în care am crezut că nu voi putea duce la bun sfârșit ediția din acest an. Ne-am sprijinit însă unii pe alții, am pus o pasiune uriașă în tot ce am avut fiecare de făcut, iar Salonului de Folk & Blues 2019 a fost o reușită.” mărturisește Talal Hamad.

Autor: Iulia

Lasă un răspuns

Acest site folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră.