,,După atâția ani Alifantis a rămas singur. Trăiască mercenariatul, trăiască banul!”

  • Postat de: Iulia
  • Category: Events

Omul cu chitara – asta însemna, odinioară, folk-ul. Între timp, acesta s-a transformat în omul cu chitarele, cu clapa, cu basul și cu toba mare și alte instrumente convenționale sau nu. Să reușești să aduci pe scenă instrumentiști și totuși ceea ce faci tu să fie folk și să fie de calitate este extrem de dificil. Mulți au dat-o în lăutărie ieftină. Nicu Alifantis, însă, găsise rețeta perfectă, găsise acei profesioniști cu care rezona și se completa. A dus folk-ul la un alt nivel, refuzând să se hrănească la infinit  din osânza celebrității câștigate în vremuri în care folk-ul avea o scenă și un public numeros.

Din păcate, s-a întâmplat cu Alifantis ceea ce s-a întâmplat și cu alții: cânți cu o trupă, ai și dureri de cap. O trupă înseamnă oameni, oamenii sunt diferiți, văd lucrurile în mod diferit și, la un moment dat, își doresc lucruri diferite.

Într-un mesaj postat recent pe Facebook, Nicu Alifantis a anunțat că… a rămas singur, acuzând atât Zan, cât și FragileBand, de mercenariat.

,,Aseară, în urma unui mesaj primit de la un prieten, care mă atenționa pe unde și cu cine mai cântă așa-zișii colegi ai mei, am realizat cu tristețe că Alifantis nu a avut, nu are și nu va avea o trupă a sa.

Atât Zan cât și FragileBand sunt doar iluzii.

Da, doamnelor și domnilor, Alifantis e singur. După atâția ani Alifantis a rămas singur. Cât se poate de singur.

Nu există „Alifantis &…”

Există doar o banală hârtie, 50 x 70 sau 70 x 100 sau o fotografie atașată unei postări pe facebook.

Trăiască mercenariatul, trăiască instrumentiștii traseiști, trăiască banul. Hai, să sunăm toți la fel, hai, să nu mai avem personalitate artistică, hai, să nu mai avem niciun strop de coloană vertebrală.

Se pare că am greșit crezând că oamenii cu care am lucrat ani și ani de zile au făcut-o pentru mine. Nu, au făcut-o doar pentru ei. Indiferent de artist, rezultatul e în casierie.

Nu-i acuz, nu mă victimizez, doar accept o iluzie.

Iertați-mi greșala, sunt și eu un simplu om!” a scris Nicu Alifantis, pe contul de Facebook.

Partea proastă este că momentul ruperii este cât se poate de delicat.  Pentru Alifantis urma turneul național cu ,,Memorabilia”, un spectacol de aproape două ore alături de FragileBand, programat în 20 de orașe, începând cu 1 octombrie. Singura alternativă, în cazul în care o împăcare este exclusă, ar fi transformarea ,,Memorabilia” într-un recital Alifantis… și atât. Maestrul poate să umple scena și singur.

Partea bună este că pe piață există mulți tineri instrumentiști extrem de talentați, care ar fi onorați să i se alăture în proiectele sale. Un nou început poate aduce lucruri surprinzătoare! Oricum, Alifantis nu va reuși niciodată performanța să rămână singur și o știe foarte bine.

UPDATE:

La o zi după, Nicu Alifantis a venit cu lămuriri importante asupra postării sale, care lăsa loc multor speculații. Cel mai important aspect de reținut este că Turneul Memorabilia se va ține în formula anunțată.

,,Sunt impresionat de mesajele voastre în care v-ați arătat preocupați de trăirile mele. Vă mulțumesc, apreciez! Ce nu s-a înțeles sau nu s-a vrut a se-nțelege e că și ZAN și FRAGILEBAND există și vor exista în continuare, iar eu voi merge mai departe alături de ei. Vom fi și de-acum înainte împreună pe scenă.

Tristețea singurătății de care vorbeam în postarea anterioară e în mine și-atât. Despărțirea e doar una sufletească și e a mea. Dezamăgirile îmi aparțin, mi le asum și nu doresc nici măcar să le justific. Au fost mulți ani de muncă în care am ridicat ștacheta la un nivel sub care n-aș accepta niciodată să cobor. Unii dintre ei au făcut-o și asta m-a durut cel mai tare. În fond, e dreptul fiecăruia să-și hotărască drumul și nu mă voi împotrivi niciodată.

În concluzie, doamnelor și domnilor, ZAN și FRAGILEBAND, EXISTĂ!

Turneul Memorabilia va fi exact în formula anunțată, adică cu FragileBand!

„Show must go on!” a scris Alifantin, pe contul său de Facebook.

 

Autor: Iulia

Lasă un răspuns

Acest site folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră.