Mircea Florian prezidează a treia ediție a Festivalului de Muzică Folk ,,Octavian Bud”

  • Postat de: Iulia
  • Category: Events

Week-end-ul acesta, folk-ul se mută la Satu Mare, acolo unde are loc cea de a III-a ediție a Festivalului-concurs de Muzică Folk ,,Octavian Bud”. În afișul de mai jos găsiți principalele repere ale festivalului.

Festivalul se adresează interpreților și compozitorilor de muzică folk din țară și are drept scop descoperirea și promovarea de noi talente de creație și interpretare a muzicii folk. Anul acesta, Mircea Florian, unul dintre pionierii folkului românesc, va prezida festivalul. De altfel, Satu Mare este și localitatea în care s-a născut.

Despre Octavian Bud

Octavian Bud este o emblemă a folkului sătmărean. S-a născut în 18 iunie 1958, la Satu Mare şi a început să cânte la chitară din clasa a VIII-a. În perioada 1983 – 1985 a fost membru al Cenaclului Flacăra, apoi al Cenaclului „Totuşi Iubirea”. În Cenaclul Flacăra a cântat alături de regretatul Emilian Onciu, în grupul folk „Trupa din Nord”. În 1984 a primit premiul Cenaclului Flacăra pentru cea mai bună compoziţie a anului – „Niciodată”.

Interpretul și compozitorul de folk s-a stins în 2017, în urma unui infarct, la doar trei zile după ce a ajuns la spital, iar medicii i-au spus că nu are probleme de sănătate.

Autor: Iulia

Lasă un răspuns

Acest site folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră.