Dacă-i târg, târg să fie! Poporul a ales! Trăiască poporul!

  • Postat de: Iulia
  • Category: Subjective

În perioada 13-14 septembrie, la Gura Humorului, va avea loc Târgul Național de Folk ,,Vasile Mardare”. Publicul care a cumpărat abonamente a fost și cel care a decis playlistul. E drept, distribuția a mirat până și pe organizator, căci, după ce a tras linie, Sorin Poclitaru s-a declarat surprins că din preferințele publicului au cam lipsit numele mari. Asta poate fi și bine, pe de altă parte, căci cei mari nu duc lipsă de scene pe care să cânte. Ba chiar aș trece la capitolul ,,plusuri” faptul că eșalonul doi, trei, patru… are șansa de a face parte dintr-un eveniment de tradiție, destul de bine mediatizat.

Iată primele concluzii trase de Poclitaru, la cald, după ce lista a fost închisă:

,,Ce a vazut fratili vostru cand a fost sa va alegeti artistii preferati, pentru Targul de folk?

In primul rand ca au lipsit total unii artisti, lucru care m-a cam mirat.

In al doilea rand ca nu au fost multe solicitari de nume mari.

In al treilea rand ca exista artisti care au fani suficient de hotarati, astfel incat ori si au mobilizat prietenii pentru vot, ori au platit din buzunarul propriu pentru cei preferati.

In al patrulea rand, sunt oameni pe care te poti baza mereu si oameni pe care n-are sens sa te bazezi.

In al cincilea rand, Humorul e un pol al folkului doar la nivel teoretic. De fapt, Humorul este plictisit de folk.

In al saselea rand, exista oameni care au o satisfactie nebuna sa te vada ca te zbati sa faci ceva si isi simt ego-ul gadilat cand ii suni de 5 ori pentru un bilet amarat. Pe care oricum nu si-l iau.

In ultimul rand, vom merge inainte pentru ca, pana la urma, asta e crucea pe care ne o purtam noi, astia visatorii.” a scris Sorin Poclitaru, organizatorul târgului, pe pagina de Facebook.

Și iată și lista!

Firește că sistemul de selecție are și bug-uri, căci nimic nu e perfect pe lumea asta: un tânăr a cărui tenacitate este mai mare decât talentul își poate face loc pe scena de la Gura Humorului dacă își dorește foarte mult și investește niște bănuți. Pe de altă parte, același tânăr, dacă nu știe să se folosească de această oportunitate, degeaba își va cumpăra ,,biletul de intrare”, căci timpul tot va face cuvenita selecție.

Extrem de controversat, criticat și lăudat în egală măsură, târgul, iată, merge mai departe pentru că, nu-i așa, dacă-i târg, apăi târg să fie!

Autor: Iulia

Lasă un răspuns

Acest site folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră.