Avem Baricada folk la masculin! Pe când și o… ambuscadă la feminin?

  • Postat de: Iulia
  • Category: Subjective

Priveam cu admirație la miniturneul care va debuta în 2020 – Baricada Folk. Protagoniști: Mircea Baniciu, Adrian Bezna, Cătălin Stepa, Nicolae Zotta, OCRU (Adrian Mărgineanu și Dorin Pitariu) și Ovidiu Mihăilescu. Fiecare dintre ei, nume distincte în folk-ul românesc, cu personalități puternice și mesaje și stiluri foarte diferite. Prevăd de pe acum că va fi un succes, pentru că fiecare dintre cei de mai sus nu doar că sunt niște talentați, dar au și charisma aceea care trece scena fără probleme.

Unde și când îi puteți asculta în această formulă?

Mi-ar plăcea, drept vă spun, să văd o inițiativă de gen și în zona feminină a folk-ului. Poate nu o… baricadă, ci o… ambuscadă mai mică, dar la fel de vioaie. Cum domnii obișnuiesc să facă așa, câte o băiețească, în diferite formule, cu sau fără corifei, așa și doamnele ar putea să pună la cale o… fetițească. Poate că nu sunt atât de multe, dar cu atât mai mult ar trebui să claxoneze cu orice prilej, că există, că sunt bune și că au multe de spus și de cântat.

Dar până atunci, cine știe, Baricada va deveni o formulă de tradiție și în ea va pătrunde, în timp, prin ambuscade mici și repetate, și câte un pantof cu toc-cui.

Autor: Iulia

Lasă un răspuns

Acest site folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră.